PLUG IN met Kovacs
in 013

2018

07

Nov

Sharon Kovacs

Wie:

Diggin & Song For Joel

Bekend van:

Pop

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:
Delen

Over Kovacs

Sharon Kovacs (1990) werd geboren in Baarlo en kende een turbulente jeugd. Haar biologische vader verdween uit haar leven voor haar geboorte en haar stiefvader was geen gemakkelijke man. Zingen was voor de jonge Sharon de uitlaatklep. 

Nadat ze in haar vroege tienerjaren moeilijk gedrag vertoont, komt ze in pleeggezinnen en woongroepen terecht. Haar eerste single My Love slaat in als een bom.  Debuutalbum Shades of Black in 2015 maakt van haar in een klap een gevestigde naam; opvolger Cheap Smell uit 2018 lanceert haar carrière in de rest van de wereld.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze PLUG IN avond met Kovacs zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Dorien en Mien Knuthausen

Dorien Knuthausen is de moeder van Sharon Kovacs. Omdat de biologische vader van Sharon al vroeg uit beeld was, leunde Dorien veel op haar eigen vader en moeder. Mien Knuthausen en haar man woonden in Reuver en hebben veel voor Sharon gedaan. Ook toen Sharon in pleeggezinnen en woongroepen zat, kwamen ze vaak op bezoek. Dorien en Sharon hebben na wat moeilijke jaren weer goed contact.

Rob Trommelen

Naast boeker bij Mojo en verantwoordelijk voor onder meer Pinkpop, is Rob Trommelen ook de manager van Kovacs. Rob nam Kovacs een aantal jaar geleden onder zijn hoede en houdt zich bezig met de zakelijke kant. Zijn visie en planning heeft geleid tot veel interesse vanuit het buitenland.

Gemma van Casteren

Had Sharon een paar jaar onder haar hoede toen deze in een woongroep woonde. Ze groeide al snel uit tot vertrouwenspersoon van Sharon, vooral nadat Sharon de woongroep verliet en op zichzelf ging wonen. Gemma twijfelt er openlijk aan of de muziekindustrie wel goed voor Sharon is.

Estelle Stijkel

Gitariste, die onder meer speelde in Bells of Youth. Na een oefensessie met Sharon direct een goede klik met de zangeres. Ging samen met Kovacs naar Londen om met producer Liam Howe (bekend van zijn werk voor onder andere Lana Del Rey, Adele en Marina and the Diamonds) het album Cheap Smell op te nemen.