Erwin Nyhoff
op RTV Oost

2020

31

Okt

Erwin Nyhoff

Wie:

The Prodigal Sons

Bekend van:

Pop/Rock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

RTV Oost

Locatie:
Delen

Over ERwin Nyhoff

Erwin Nyhoff (1972) werd geboren in de buurt van Dalfsen en boekte met zijn band The Prodigal Sons grote successen in de jaren negentig. Na het verschijnen van hun eerste album Wine of Life (1993) mocht de band spelen op Pinkpop en stond het viertal op het grote showcasefestival SXSW in Austin. Ook het tweede album In the Eye of A Stranger (1995) deed het niet onverdienstelijk.

Bekijk de Behind the Music uitzending op RTV Oost:

Nadat The Prodigal Sons uiteenvielen, nam Nyhoff in 2000 het solo album Take Your Time op, maar door een grote reorganisatie bij het platenlabel Warner gebeurde er niet veel met de plaat. Moeilijke jaren volgden totdat Erwin in 2011 meedoet aan The Voice en zijn carrière daarmee nieuw leven inblaast.

 

Voor deze tv uitzending zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music uitzending met Erwin Nyhoff zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van deze video interviews waren tijdens de uitzending te zien.

Albert Bartelds

Bassist van The Prodigal Sons begin jaren negentig en te horen op het eerste album Wine Of Life. Vertrok voor de opnames van opvolger In The Eye Of A Stranger en deed daarna boekingen voor de band.

Rene Meister

Hoorde de demo van The Prodigal Sons en nodigde ze uit voor een VARA-radio sessie. Produceerde vervolgens de eerste twee albums van The Prodigal Sons en werkte ook mee aan het solo album Take Your Time.

Rob Winter

Meestergitarist, die twintig jaar speelde in de band van Marco Borsato. Toert sinds een aantal jaar met Erwin langs de theaters in Nederland.

Angela Groothuizen

Zangers van de Dolly Dots en coach in tv-programma The Voice als Erwin meedoet in 2011. Erwin komt in haar team en samen bereiken ze de finale. Deelname aan The Voice blaast Erwin’s carriere nieuw leven in.