PLUG IN met Torre Florim
in 013

2019

03

Apr

Torre Florim

Wie:

De Staat

Bekend van:

Alternative / Rock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

013 - Tilburg

Locatie:
Delen

Over Torre Florim

Torre Florim wordt geboren in Nijmegen en maakt op zijn tiende zijn eerste eigen demo. In zijn tienerjaren formeert hij de nu-metal band Puta, die uiteindelijk evolueert in de experimentale poprock band De Staat. Het eerste album Wait For Evolution (2009) wordt erg goed ontvangen.

Met ieder daaropvolgend album (Machinery, I_CON, O en Bubble Gum) weet het vijftal steeds meer mensen voor zich te winnen, waarbij ook het visuele aspect veel aandacht krijgt. De Staat mag zich met recht een van de grootste bands in Nederland noemen, met een ijzersterke live-reputatie.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze PLUG IN avond met Torre zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Rocco Hueting

De multi instrumentalist zit bij Torre op de middelbare school en is fan van Puta. Torre vraagt hem bij De Staat zodra Wait For Evolution is voltooid.

Jop van Summeren

De ouders van Jop en Torre gaan veel met elkaar om, waardoor Jop en Torre als kinderen al vrienden worden. Ze groeien samen op en maken beide deel uit van Puta en De Staat.

Attie Bauw

Attie Bauw gaat met De Staat naar Frankrijk voor de opnames van het tweede album Machinery en werkt erg prettig samen met Torre. Op I_CON is Bauw betrokken als engineer. 

Freek Ros

Freek Ros is lichttechnicus en de laatste jaren erg belangrijk geworden voor De Staat. Hij ontwikkelt samen met Torre de spectaculaire licht liveshow van De Staat.