2018

16

Sept

Typhoon

Wie:

Lobi da Basi

Bekend van:

Rap / Hiphop

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:
Delen

Over Typhoon

Typhoon (Glenn de Randamie) begint al jong met rappen en leert veel van zijn broer Blaxtar en Rico en Sticks, die hem veel meenemen naar optredens en in de studio met hem werken. In 2007 verschijnt zijn debuutalbum Tussen Licht En Lucht.

In 2009 brengt hij met de Zwolse rapformatie Fakkelbrigade Colucci Era uit en verschijnt de EP Chocolade, een samenwerking met New Cool Collective. Met zijn tweede solo album Lobi da Basi en de grote hit Zandloper breekt Typhoon door naar het grote publiek.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music avond met Typhoon zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Rico en Sticks

Rico en Sticks staan aan de wieg van Opgezwolle, de hiphop formatie die in de jaren nul van enorme invloed is geweest op de Nederlandse hiphop. Typhoon werkt veel met hen samen en groeit zo uit tot een rapper met een eigen unieke stijl.

Dries Bijlsma

Dries Bijlsma produceert beide solo albums van Typhoon, Tussen Licht En Lucht en Lobi da Basi. Maakt daarnaast deel uit van de Titanenband van Typhoon.

Blaxtar (Kevin de Randamie)

Kevin De Randamie (Blaxtar) is de oudere broer van Typhoon. Onder zijn hoede neemt Typhoon de eerste stappen in de hiphop wereld. Ook later van groot belang als klankbord.

Freez

Rapper Freez komt uit Nieuwegein en maakt onderdeel uit van de Fakkelbrigade. Een goede vriend van Typhoon; samen werken ze veel aan muziek.

Joyce Schutteman

Ziet een jonge Typhoon tijdens een van zijn eerste optredens als tiener en sindsdien onderhouden ze een warme vriendschap.