2018

28

Juni

Sticks

Wie:

Opgezwolle / Great Minds

Bekend van:

Rap / Hiphop

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:
Delen

Over Sticks

Rapper Sticks maakte naam met de hiphop-formatie Opgezwolle en is met rapper Rico en beatcreater Delic verantwoordelijk voor de klassieke albums Spuugdingen Op De Mic (2001), Vloeistof (2003) en het meesterwerk Eigen Wereld (2006). 

Na het uiteenvallen van Opgezwolle formeerde Sticks de Zwolse formatie Fakkelbrigade en timmerde hij ook solo en met de gelegenheidsformatie Great Minds aan de weg. Het project Dazzled Sticks met Tjeerd Bomhoff liet zien dat Sticks ook thuis is in de pop.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music avond met Sticks zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Rico

Ontmoette Sticks in de jaren negentig en hebben jaren samen geschaafd aan teksten en flow. Samen met Delic stuwden ze Opgezwolle naar grote hoogte; werkt al meer dan 20 jaar samen met Sticks.

Kees de Koning

Oprichter en baas van het grootste hiphop-label van Nederland, Top-Notch. Is familie van de halfzus van Sticks en tekende Opgezwolle vlak na de release van hun eerste album.

Tjeerd Bomhoff

Heeft zijn muzikale sporen meer dan verdiend met Voicst en liet zien als songwriter voor Anouk over hit-potentie te beschikken. Deed met Sticks het radiovriendelijke crossover project Dazzled Sticks.

Paul van ’t Veer

Programmeur van Hedon en in de jaren negentig organisator van beroemde hiphop-feesten B-Boy Breakdown, waar Rico en Sticks elkaar ontmoetten en hun eerste raps lieten horen. Tevens de eerste manager van Opgezwolle.