Mark Jansen
in 013

2018

13

Sept

Mark Jansen

Wie:

Epica

Bekend van:

Progressive metal

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:
Delen

Over Mark Jansen

Mark Jansen uit Reuver in Limburg richtte in de jaren negentig samen met schoolvrienden Sander Gommans en Jack Driessen de symfonische metalband After Forever op. Nadat Mark in 2002 uit After Forever werd gezet, ging hij niet bij de pakken neerzetten en startte hij met zijn toenmalige vriendin Simone Simons Epica. De rest is geschiedenis.

Epica speelt voor volle zalen wereldwijd en met zeven succesvolle albums tot en met 2016 is de formatie uitgegroeid tot een wereld act in het symfonische metal genre. En alsof dat nog niet genoeg was, begon Mark in 2010 MaYAn, dat iets meer death metal invloeden kent dat Epica.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze PLUG IN avond met Ernst Jansz zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Jack Driessen

De keyboardist ontmoette Mark Jansen op de middelbare school en speelde de eerste jaren met hem in After Forever. Stapte in 2000 op vanwege onenigheid over royalties. Jack en Mark legden hun geschil bij en Jack speelde op enkele Epica-albums mee. Ze stonden samen aan de wieg van MaYaN.

Tony en Angel Jansen

De ouders van Mark Jansen hebben Mark altijd geholpen en spelen achter de schermen een grote rol bij zowel Epica als MaYaN. Het huis in Reuver waar zij nu wonen was eerst van de ouders van Tony en in de oefenruimte in de kelder vinden After Forever en Epica hun oorsprong. Epica repeteert er nog af en toe als de band in Nederland is.

Simone Simons

De zangeres van Epica. Toen Mark uit After Forever werd gezet, begon hij vrijwel direct met Epica en hij vroeg zijn vriendin Simone om zangeres te worden. Toen Simone de relatie beeindigde, betekende dat niet het einde van Epica. Mark besloot dat de Epica-muziek belangrijker was dan zijn persoonlijke frustraties en stapte over de breuk heen.

Daniel Regan

Alweer een kleine 10 jaar manager van Epica. Sinds zijn komst werd achter de schermen grondig gewerkt aan de professionalisering en internationalisering. Daniel is een van de drijvende krachten achter de groeiende wereldwijde populariteit van de Epica.