Ernst Jansz
in 013

2019

19

Sept

Ernst Jansz

Wie:

Doe Maar

Bekend van:

Pop

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

013 - Tilburg

Locatie:
Delen

Over ernst jansz

Ernst Jansz wordt in 1948 geboren in Amsterdam en start zijn muzikale carriere in CCC Inc. Als hij eind jaren 70 Henny Vrienten vraagt voor zijn Nederlandse bandje Doe Maar, begint het grote succes. Een tieneridool is geboren.

Bekijk de hele uitzending:

Video afspelen

Doe Maar ontketent een ware hysterie onder de jeugd met hits als De Bom, Pa en 32 jaar. Maar het succes eist zijn tol en de band besluit in 1984 uit elkaar te gaan. Ernst gaat in de jaren die volgen op zoek naar zijn Indische roots en brengt meerdere solo albums en boeken uit. Een reunie met Doe Maar in 2000 is een gigantisch succes. Sindsdien speelt het viertal geregeld in de Nederlandse podia.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze PLUG IN avond met Ernst Jansz zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van deze video interviews waren tijdens de avond te zien.

Henny Vrienten

Als Henny Doe Maar versterkt valt alles muzikaal in elkaar en scoort de band hit na hit. Muzikale alleskunner, die naast muzikale vriend ook in het dagelijkse leven dicht bij Ernst staat.

Joost Belinfante

Bekend als de man van de Doe Maar klassieker Nederwiet. Klasgenoot van Ernst in Amsterdam en als hij Ernst vraagt voor zijn band CCC Inc gaat Ernst vol voor de muziek. Wonen ook samen als hippies in een commune in Neerkant.

Huib Schreurs

Jeugdvriend van de middelbare school en zit al in CCC Inc als Ernst door Joost wordt gevraagd mee te doen. Wordt later directeur van de Amsterdamse poptempel Paradiso en maakt zo van dichtbij het succes van Doe Maar mee.

Henk Barendregt

Amsterdamse jeugdvriend van Ernst en ook van Indische afkomst. Deelt een voorliefde voor beta-vakken met zijn vriend en kiest voor een carriere als wiskundige als Ernst besluit muziek de voorrang te geven boven een studie biologie.

Ati Jansz

De oudere zus van Ernst, die een andere vader heeft dan haar broertje. Ze maakt van dichtbij mee wat het overlijden van zijn vader met Ernst doet en heeft altijd een goede band met haar broertje gehouden.