Spike van Di-rect
in paard

2018

16

Dec

Spike (Frans van Zoest)

Wie:

DI-RECT & The Deaf

Bekend van:

Pop/Rock & Punk

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:
Delen

Over Spike

Als gitarist Frans van Zoest (1984) uit Den Haag in 1999 wordt gevraagd voor DI-RECT krijgt hij van drummer Jamie Westland de bijnaam Spike. Een tieneridool is geboren.

De band uit Den Haag scoort hit na hit en ook na het vertrek van zanger Tim Akkerman blijft DI-RECT successen vieren. Met de nieuwe zanger Marcel Veenendaal weet de formatie zelfs een nieuw publiek te bereiken. Spike zelf is inmiddels uitgegroeid tot een BN-er en toont met zijn garage rockband The Deaf aan een goede frontman en zanger te zijn.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Zoals op elke Behind the Music avond kwam ook dit keer een aantal belangrijke personen uit het leven van de hoofdgast aan het woord. In het geval van Spike waren dat:  

Toke van Zoest

De moeder van Spike, geboren Hagenees, gaat in de beginjaren van DI-RECT met de moeder van Jamie vaak mee naar de optredens van de band. Zij zijn in die tijd verantwoordelijk voor de merchandise.

Jamie Westland

De drummer van DI-RECT en een van de beste vrienden van Spike. De vader van Jamie is een van de oprichters van DI-RECT en Jamie bedacht de bijnaam Spike.

Tim Akkerman

Van 1999 tot en met 2009 de zanger van DI-RECT. Het leeftijdsverschil met de andere bandleden en de ideeen over waar DI-RECT muzikaal naartoe moet, blijkt uiteindelijk toch te groot en hij besluit de band te verlaten.

Marcel Veenendaal

De huidige zanger van DI-RECT. Neemt in 2009 de microfoon over van Tim Akkerman en weet met zijn stembereik en intense podiumpresentatie de band letterlijk en figuurlijk een nieuw gezicht te geven.

Maurizio Pinna

De Italiaanse toetsenist van The Deaf en goede vriend van Spike. The Deaf wordt in 2007 door Spike opgericht en de band weet met zijn garage rock en swingende podiumpresentatie snel naam te maken.