Dave von Raven van The Kik
in rotown

2019

15

Sept

Dave von Raven

Wie:

The Kik & The Madd

Bekend van:

Sixties pop & rock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

Rotown - Rotterdam

Locatie:
Delen

Over Dave

Als Dave Mellaart (1981) zijn naam verandert in Dave von Raven is een rasartiest geboren. Zijn enorme voorliefde voor de jaren zestig brengt hij naar voren op plaat en op het podium; eerst in de Engelstalige band The Madd, nu als frontman en zanger van de Nederlandstalige groep The Kik.

The Kik wordt opgericht in 2011 en wordt al snel de huisband van De Wereld Draait Door. Dave maakt naam als humoristische vlot van de tongriem gesneden Rotterdammer en weet met zijn spitsvondige Nederlandstalige teksten op de albums Springlevend, 2, Stad en Land en Hertaalt menig gevoelige snaar te raken. De samenwerking met Armand en de integrale uitvoering van de Boudewijn de Groot klassiekers Voor de Overlevenden en Picknick laten zien dat Dave en The Kik de aangewezen personen te zijn om de muzikale brug te slaan tussen de jaren zestig en het heden.

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Zoals op elke Behind the Music avond kwam ook dit keer een aantal belangrijke personen uit het leven van de hoofdgast aan het woord. In het geval van Dave waren dat:  

Arjan Spies

Gitarist en songwriter in The Kik. Wordt door Dave gevraagd voor The Kik nadat hun beide sixties-bands ermee stoppen. Arjan kan met recht de muzikale sparringspartner van Dave worden genoemd. En heeft inmiddels ook de titel vriend gekregen ;-).

Marcel Fakkers

Op de middelbare school sluiten Dave en Marcel een vriendschap die tot op de dag van vandaag duurt. Muziek bond en bindt hen. Eerst zijn ze bandleden in The Madd en na het uiteenvallen van The Madd neemt Marcel een andere rol aan. Hij produceert dan de albums van The Kik.

Dave Andriese

Dave Andriese is als rock & roller in The Apeman een enorme inspiratiebron voor Dave. En als de twee elkaar ontmoeten en dezelfde manier van spreken, humor en zelfs verjaardag delen (Andriese is wel 10 jaar ouder van Von Raven) begint hun vriendschap. Sixties-muziek en Rotterdam bindt hen.