Hendrik Jan Bökkers
op RTV Oost

2020

13

Juni

Hendrik Jan Bökkers

Wie:

Bökkers

Bekend van:

Dialectrock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

RTV Oost

Locatie:
Delen

Over Hendrik Jan Bökkers

Hendrik Jan Bökkers groeit op in Heino in Overijssel en start zijn muzikale carriere in Soundsurfer. Na het uiteenvallen van deze Engelstalige rock band maakt hij deel uit van de dialect rock groep Jovink en de Voederbietels. 

Bekijk de Behind the Music uitzending op RTV Oost:

Als Jovink en de Voederbietels stoppen, begint Hendrik Jan met Soundsurfer-collega Erik Neimeijer de succesvolle coverband Bökkers Doet Normaal. In 2011 besluiten ze hun eigen dialect rockband te starten: Bökkers. Anno 2019 heeft de band zes albums uitgebracht.

Voor deze tv uitzending zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music uitzending met Hendrik Jan Bokkers zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van deze video interviews waren tijdens de uitzending te zien.

Erik Neimeijer

Bökkers-gitarist en jeugdvriend. Zat met Hendrik Jan in Soundsurfer en hun beide voorliefde voor Normaal komt goed naar voren in Bökkers Doet Normaal. Sinds de start van Bökkers de muzikale rechterhand van Hendrik Jan.

Hendrik Jan Lovink

Is erg gecharmeerd van Soundsurfer en haalt Hendrik Jan bij Jovink en de Voederbietels. Noemt zelf de albums met Hendrik Jan de meest interessante uit het Voederbietels-oeuvre. Programmeert als Zwarte Cross directeur regelmatig Bökkers op zijn festival.

Martine Bökkers-Jansen

De vrouw van Hendrik Jan en dochter van voormalig Normaal-manager Martin Jansen, is de steun en toeverlaat van Hendrik Jan. Martine en Hendrik Jan hebben vier kinderen samen. Daarnaast heeft Hendrik Jan nog twee dochters uit een eerdere relatie.

Frank Satink

Jarenlang manager geweest van Bökkers. Helpt de band te professionaliseren en werkt samen met Hendrik Jan de koers van Bökkers uit. Momenteel boeker van de band.

Bastiaan Bökkers

Broertje van Hendrik Jan en samen veel muziek gemaakt in hun jeugd. Maakte een poosje deel uit van Bökkers, maar samen in een band zitten, werkte niet voor de broers. Nu is Bastiaan molenaar bij de Bökkers Mölle in Olst.