Rinus Gerritsen van Golden Earring
in paard

2020

11

Jan

Rinus Gerritsen

Wie:

Golden Earring

Bekend van:

Rock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

Paard - Den Haag

Locatie:
Delen

Over rinus gerritsen

De vader van Rinus kan alles maken en als hij een gitaar bouwt voor zijn zoon, is deze verkocht. Samen met jeugdvriend George Kooymans begint hij een schoolband, die al snel wordt omgedoopt tot Golden Earrings. 

Video afspelen

De band viert grote succes in Nederland in de jaren zestig, en als zanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk toetreden en de bandnaam wordt veranderd in Golden Earring, volgt de rest van de wereld. Hits als Radar Love, When The Lady Smiles en Twilight Zone zijn onderdeel geworden van de collectieve muziekgeschiedenis!

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music avond met Rinus Gerritsen zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Barry Hay

Zanger van Golden Earring en ook een goede vriend van Rinus Gerritsen. Zijn teksten en Engelse tongval hebben een grote rol gespeeld in het internationale succes van de Haagse band.

Cesar Zuiderwijk

Drummer van Golden Earring en ook een goede vriend van Rinus Gerritsen. Zuiderwijk wordt geroemd om zijn drumwerk en zijn dynamische live act.

Robert-Jan Stips

Geestelijke vader van Supersister, bandlid van de Nits en in de jaren zeventig een aantal jaar lid van Golden Earring. Muzikant in hart en nieren.

Shell Schellekens

Top-producer en in de jaren tachtig verantwoordelijk voor de vernieuwende rock-sound met disco-elementen van Golden Earring. Produceerde onder meer de grote hits Twilight Zone en When The Lady Smiles. Speelde ook op het solo album van Rinus in de jaren zeventig.