Film: behind the music met rinus gerritsen

2022

Januari

Rinus Gerritsen

Wie:

Golden Earring

Bekend van:

Rock

Genre:

Martin Kuiper

Interviewer:

Poppodia en filmtheaters

Locatie:

Bekijk trailer op YouTube

Nu online

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

film in januari te zien

Fans kunnen vanaf 13 januari een nooit eerder vertoonde inkijk krijgen in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. Vanaf die datum draait de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in de Nederlandse filmtheaters en poppodia. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol.

Bevestigde data:
23 februari – Hedon in Zwolle (inclusief Q&A met Rinus)
6 maart – Gebr DeNobel in Leiden (inclusief Q&A met Rinus)
10 maart – Gebouw T in Bergen op Zoom (inclusief Q&A met Rinus)
14 maart – P60/Stadsschouwburg in Amstelveen (inclusief Q&A met Rinus)
20 maart – Paard in Den Haag (inclusief Q&A met Rinus)
3 april – De Vorstin/Filmtheater in Hilversum (inclusief Q&A met Rinus)
17 april – Cacaofabriek in Helmond (inclusief Q&A met Rinus)

Meer data en locaties volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=8cHoooclgbUhttps://www.youtube.com/watch?v=UZ-MeaqIygE

Rinus Gerritsen
Tijdens de live documentaire avond interviewde host en presentator Martin Kuiper Gerritsen op basis van vooraf opgenomen video interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als Twilight Zone en When The Lady Smiles. Zij vertelden hun verhaal vanaf groot scherm. In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak. 

Hoogte- en dieptepunten
Rasverteller Rinus haalt herinneringen op over de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen en zijn buurjongen/gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg, waarna de band besloot te stoppen. 

In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ is er vanzelfsprekend volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band. Rinus geeft samen met Cesar een interessante muziek-clinic waarin enkele Earring-hits onder handen worden genomen. Daarnaast speelt hij samen met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natousch, een aantal nummers

Een genot
Rinus Gerritsen: “Het was speciaal om gast te zijn tijdens Behind the Music en mijn eigen verhaal en dat van 60 jaar Golden Earring te vertellen. Ik denk dat kijkers een unieke inkijk krijgen in onze geschiedenis en hoogte- en dieptepunten, mede door de bijdragen van Barry, Cesar, Robert Jan en Shell. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van de film als ik destijds van de avond in het Paard in Den Haag!”

Martin Kuiper: “De kijker zal dezelfde ervaring krijgen als de honderden bezoekers destijds in een uitverkochte zaal. Waan je onderdeel van de Golden Earring en beleef de prachtige geschiedenis van Golden Earring van binnenuit. De bandleden noemen elkaar broers en dat merk je echt in deze film. Goudeerlijk en vol Haagse humor!”


Play

Previous
Next

Voor deze avond zijn geinterviewd:

Voor deze Behind the Music avond met Rinus Gerritsen zijn de volgende personen geinterviewd. Beelden van de video interviews waren tijdens de avond te zien.

Barry Hay

Zanger van Golden Earring en ook een goede vriend van Rinus Gerritsen. Zijn teksten en Engelse tongval hebben een grote rol gespeeld in het internationale succes van de Haagse band.

Cesar Zuiderwijk

Drummer van Golden Earring en ook een goede vriend van Rinus Gerritsen. Zuiderwijk wordt geroemd om zijn drumwerk en zijn dynamische live act.

Robert-Jan Stips

Geestelijke vader van Supersister, bandlid van de Nits en in de jaren zeventig een aantal jaar lid van Golden Earring. Muzikant in hart en nieren.

Shell Schellekens

Top-producer en in de jaren tachtig verantwoordelijk voor de vernieuwende rock-sound met disco-elementen van Golden Earring. Produceerde onder meer de grote hits Twilight Zone en When The Lady Smiles. Speelde ook op het solo album van Rinus in de jaren zeventig.